Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή Νίκα, από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας
Γραμματεία συμβουλίου
Κυρία πρόεδρε,
Σας καταθέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις - αιτήματα της δημοτικής μας παράταξης με εισηγητή τον υπογράφοντα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όπως προβλέπετε στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου.
1) Αν προτίθεστε να μειώστε τα δημοτικά τέλη σε ποσοστό τουλάχιστον 5% τόσo στα τέλη καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού, όσο και στα τέλη ύδρευσης για τις δημοτικές ενότητες για το 2015. Υπάρχει περίπτωση να καθιερώσετε και να διευρύνετε το κοινωνικό τιμολόγιο.  Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για ένταξη του δήμου σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, προκειμένου να επιτευχθεί ενδεχομένως μεγαλύτερη μείωση τα επόμενα χρόνια.

2) Τι συμβαίνει με το γραφείο ανταποκριτή του ΟΓΑ.  Είναι αλήθεια ότι έχετε δώσει εκ περιτροπής την απασχόληση σε 12 διαφορετικούς υπαλλήλους με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να έρχονται οι δημότες και αγρότες αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε δύσκολη θέση.  Είναι τρόπος αυτός να λειτουργεί μια σημαντική υπηρεσία του δήμου. Υπάρχει προηγούμενο σε άλλο δήμο της χώρας. Γιατί συμβαίνει αυτό και πότε έχετε την πρόθεση να επαναφέρεται την υπηρεσία σε κανονική λειτουργία.

3) Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και γενικότερα των θέσεων που έχουμε όλες οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο αφορά μόνο την πλειοψηφία η και τις μειοψηφίες. Συγκεκριμένα στο διαδίκτυο μας έρχονται μηνύματα πριν καν τελειώσει η συνεδρίαση και αναφέρονται μόνο στα πεπραγμένα της πλειοψηφίας. Δεν θα πρέπει να αναφέρονται και οι θέσεις και τα ψηφίσματα των μειοψηφιών, που και αυτές αποτελούν και συνιστούν το δημοκρατικά εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο Δ. Καλαμάτας.  Έχει ορισθεί εργαζόμενος στο δήμο που διοχετεύει αυτές τις πληροφορίες. Με ποια εντολή και ποιο είναι το ωράριο εργασίας του.

Παρακαλώ οι ερωτήσεις - αιτήματα να απαντηθούν γραπτώς όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας που διέπει όλα τα συλλογικά όργανα, και πρώτα από όλα το δημοτικό συμβούλιο.

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές.



Μιχάλης Αντωνόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος

2 σχόλια:

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...