Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ερωτήσεις πρός τη δημοτική αρχή Καλαμάτας



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας
Γραμματεία συμβουλίου
Κυρία πρόεδρε,
Σας καταθέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις της δημοτικής μας παράταξης με εισηγητή τον υπογράφοντα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όπως προβλέπετε στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου.
1) Ποιος ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για τις αθλητικές υποδομές και τις δραστηριότητες στο Δήμο μας. Έχετε εντοπίσει τις σοβαρές αδυναμίες και τα προβλήματα στη λειτουργία τους. Σχεδιάζετε να το φέρετε για συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, μετά και το διαχωρισμό και την αλλαγή που φέρατε στο διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού φορέα.
2) Πως σχεδιάζεται την προβολή και την συγκομιδή του ελαιόκαρπου που ανήκει σε αγροτεμάχια ιδιοκτησίας του δήμου.  Ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε εθελοντές.  Θα το προβάλετε με σκοπό τη διαφήμιση του τοπικού μας προϊόντος.  Πως σχεδιάζετε να ενισχύσετε των κλάδο της ελαιοκομίας και γενικότερα να προβάλετε το όνομα ελιά και λάδι ΠΟΠ Καλαμάτα, σε συνάρτηση με την παράδοση και τον πολιτισμό μας, για την ανάληψη της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021.
3) Σχεδιάζετε τη εφαρμογή κλιμακωτού τιμολογίου στα τέλη καθαριότητας στους δημότες που αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στην ανακύκλωση των απορριμμάτων.  Με ποιο τρόπο θα δοθούν αυτά τα κίνητρα δεδομένου ότι υπάρχει δραματική μείωση στην παραγωγή τους λόγω και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας.
4) Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Φάρις αλλά και μετά τα όσα διαδραματίστηκαν σχετικά με το Καλαματιανό καρναβάλι, είσαστε σε θέση να μας κοινοποιήσετε τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου, πριν αρχίσει η νέα.  Ποιος θα είναι ο φετινός προϋπολογισμός.  Έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις.  Που βρίσκονται οι σχετικές αποφάσεις και παραστατικά, μπορούν αυτά να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς.  Γιατί οι εθελοντές δεν μετέχουν στη νέα προσπάθεια αφού τους επαινούσατε μετά τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων για την προσφορά τους και τώρα τους αφήνετε εκτός, αλλάζοντας το επιτυχημένο μοντέλο που καταξίωσε τον νεοεισερχόμενο θεσμό.
4)  Πότε προτίθεστε να φέρεται πρόταση για επιλογή συμπαραστάτη του δημότη και του μετανάστη από το δημοτικό συμβούλιο, καθότι και οι δύο ιδιότητες είναι επιτακτικές για την εποχή που ζούμε.


Μιχάλης Αντωνόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...