Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Aπώλειες για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας



Σημαντικές απώλειες για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας καταγράφονται από τις πρώτες εκτιμήσεις της φετινής μειονεκτικής ελαιοκομικής χρονιάς.  Η μειωμένη παραγωγή συνοδεύεται και με μεγάλα ποσοστά δακοπροσβολής που φθάνουν και 70-80 % σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Μεσσηνίας.
Αναμένονται ζημιές για τους παραγωγούς που φθάνουν σε χιλιάδες τόνους και προφανώς αγγίζουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο καιρός αλλά και η ελλιπής  έως μηδενική καταπολέμηση είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουμε πρωτοφανείς καταστάσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες μέχρι και σήμερα λόγω των περσινών αποθεμάτων.  Το σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται και σε άλλες ελαιοπαραγωγές περιοχές της Ελλάδας που φέτος εμφανίζουν ιδιαίτερα μειωμένη παραγωγή.  Έτσι οι μικροί παραγωγοί δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την οικογενειακή τους κατανάλωση αλλά και οι μεγάλοι θα έχουν σημαντικές απώλειες στο γεωργικό τους εισόδημα που αγγίζει το 30 – 40 % κατά μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...