Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ερωτήσεις προς το Δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας – 4η Συνεδρίαση/16 Μαρτίου 2015

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ



Γραμματεία συμβουλίου
Κυρία πρόεδρε,
Σας καταθέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις - αιτήματα της δημοτικής μας παράταξης με εισηγητή τον υπογράφοντα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όπως προβλέπετε στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου.
1) Αν βρίσκετε στο σχεδιασμό σας η συνέχιση της μελέτης οδοποιοίας για το Καλαμάτα - Κιτριές. Το έργο είχε ενταχθεί από το 1997 με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών της ΝΑ Μεσσηνίας. Τώρα που εμφανίζονται πολλά προβλήματα με την υφιστάμενη οδό λόγω θαλάσσιας διάβρωσης η συνέχιση του έργου θα λύσει πολλά προβλήματα αλλά και θα έχουμε και αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην περιοχή του θερινούς μήνες σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξη της.

2) Με ποιο τρόπο προστατεύεται ο πολίτης και αίρεται η επικινδυνότητα από τα ερειπωμένα και επικίνδυνα οικοδομήματα κυρίως στο κέντρο της παλιάς πόλης.  Προτείνω να περιορίσετε την κίνηση πεζών πλησίον αυτών αφού πρώτα εκτιμήσετε άμεσα την κατάσταση καθότι η φετινή χρονιά άφησε πολλά προβλήματα σε αυτά τα κτίρια.

3) Πότε θα γίνουν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής για το νέο ΕΣΠΑ.  Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τις δημοτικές τοπικές ενότητες και κοινότητες.  Ζητάμε να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό και τον καταμερισμό των νέων έργων πριν διαμορφώσετε την τελική σας πρόταση και τι φέρετε στο ΔΣ.

4)  Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα - πλαίσιο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020», έρευνας και καινοτομίας 2014-2020: Έξυπνες πόλεις και κοινότητες, θα διαθέσει για τη διετία 2014-2015, 200 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό προβλέπονται δράσεις που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων ιδιωτικών και δημοσίων.  Είναι ένας εύκολος και σύγχρονος χρηματοδοτούμενος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τις μικρές καθημερινές ανάγκες του δήμου αλλά και να εισαγάγουμε αυτή την καινοτόμο δράση στην πόλη μας.

Παρακαλώ οι ερωτήσεις - αιτήματα να απαντηθούν γραπτώς όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας.




Μιχάλης Αντωνόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...