Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας



Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας
διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, από 17-19 Απριλίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite στην Καλαμάτα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον τόπο που παράγεται και που θα πρέπει και να τυποποιείται, καθώς και την πασίγνωστη διεθνώς, ΠΟΠ ελιά Καλαμών.
Για τους επαγγελματίες του τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς, το Φεστιβάλ επιδιώκει να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων σχετικά με:
·         τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής,
·         των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών,
·         της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς
·         τις νέες τάσεις και προοπτικές στον τομέα σε διεθνές επίπεδο
Για τους καταναλωτές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς που παράγονται στην Ελλάδα και προιόντα που βασίζονται σ΄αυτά όπως πάστες ελιάς, λαδόξιδα κ.λ.π..

Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ
με σκοπό την συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.

ΕΚΘΕΣΗ 
προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Διοργάνωση του 3ου Διαγωνισμού ποιότητας & συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου «ΠανΕλαίον», σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Οναμασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) και το εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Παρουσίαση μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους chef.

2 σχόλια:

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...