Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

 Τα παρακάτω θέματα τέθηκαν υπό τη μορφή ερωτήσεων – προτάσεων στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας.  Ο δήμαρχος Καλαμάτας για πρώτη φορά ήταν θετικός στις προτάσεις και ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα που ακολουθούν.
Αρχικά τα τέθηκε το θέμα της πρωτοβουλίας του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και έμπρακτης υλικοτεχνικής βοήθεια προς το δήμο Λέσβου, αρκετοί δήμοι συγκέντρωσαν ποσότητα φαρμάκων.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Μεγαρέων διέθεσε φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί με την προσφορά πολιτών στο Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ως ελάχιστη δράση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον δήμο Λέσβου για την αντιμετώπιση επειγουσών και μεγάλων αναγκών λόγω της μεγάλης εισροής προσφύγων.
Ο δήμος Καλαμάτας, ένας βιώσιμος δήμος, με οικονομική ευχέρεια που έχει πληγεί στο παρελθόν μπορεί και πρέπει να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο δήμο Λέσβου με τη παροχή ίσως και της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί, ο δήμος χρειάζεται άμεσα μηχανήματα καθαριότητας, όπως απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κάδους, βυτία, κ.α.. Επιπλέον καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Θα μπορέσουμε κύριε δήμαρχε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες του συγκεκριμένου δήμου, αλλά και να οργανώσουμε εκδηλώσεις με σκοπό την ανακούφιση των προσφύγων και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας.
          Σοβαρό ζήτημα αποτελεί το τι έχει πράξει ο δήμος για την αδειοδότηση των υδρευτικών αλλά κυρίως των αρδευτικών υδροληψιών που έχουν χαρακτήρα τοπικό και δημοτικό σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ για τα ύδατα, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30/9/2015.  Πολλές από τις αιτήσεις παραμένουν εδώ και χρόνια χωρίς διεκπεραίωση.  Άλλες δεν έχουν ακόμα υποβληθεί, κυρίως αυτές των ορεινών τοπικών διαμερισμάτων.
          Επίσης πρόσφατα με απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου εγκρίθηκε πίστωση 1.300.000 ευρώ, για την επιχορήγηση των δήμων, για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από την σχετική ΚΥΑ, όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  Γνωρίζει ο δήμος την συγκεκριμένη απόφαση και έχει μέχρι σήμερα υποβάλει το σχετικό αίτημα για τη διάθεση της πίστωσης που του αναλογεί?
          Τέλος ζητήθηκε η αντιπολίτευση να λαμβάνει την ημερήσια διάταξη των θεμάτων των οργανισμών και επιχειρήσεων που λειτουργεί ο δήμος, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους επικεφαλής των παρατάξεων.

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...