Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Τα παρακάτω ζητήματα υπό τη μορφή ερωτήσεων κατατέθηκαν στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου και προκάλεσαν το μένος και τη δυσαρέσκεια του δημάρχου Καλαμάτας. 
Αναφορά έγινε στη λειτουργία του Παρκινγκ στον Νέδοντα.  Πληρώνουν πρόστιμα και όσοι παρκάρουν νόμιμα λόγω κορεσμού η κακής διαχείρισης των θέσεων του χώρου.  Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από κλήσεις που έλαβαν συμπολίτες μας, σύμφωνα με στοιχεία που παραδώσαμε στην δημοτική αρχή.
Ο δρόμος Καλαμάτας – Κιτριές έχει πολλά προβλήματα και εχει απαξιωθεί πλήρως.  Ένα μεγάλο τμήμα του αφορά τον δήμο Καλαμάτας, και στη διεύθυνση υποδομών της ΠΕ Μεσσηνίας υπάρχει μελέτη που καλύπτει επαρκώς τη νέα χάραξη.  Θα μπορούσε η δημοτική αρχή να εξετάσει το ζήτημα σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες.  Άλλωστε ο δήμαρχος έχει εστιάσει και σε άλλα οδικά έργα όπως το Μεσσήνη Ριζόμυλος που δεν αφορούν άμεσα το δήμο μας.
Τι γίνεται με δημοτικά τέλη καθαριότητας.  Για μια ακόμη χρονιά θα παραμείνουν στις υψηλές τιμές των προηγούμενων χρόνων.  Είναι γεγονός ότι ο δήμος μείωσε σημαντικά τις δαπάνες του στην καθαριότητα την τελευταία πενταετία.  Αυτό προκύπτει όχι μόνο από τα στοιχεία του ετήσιου προϋπολογισμού αλλά και από πραγματικά δεδομένα και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί. 
Οι δαπάνες λοιπόν μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 50%.  Ο δήμος έλαβε χρήματα χιλιάδων ευρώ από το πράσινο ταμείο για την κατασκευή των γνωστών και αμφιλεγόμενων φρεάτων (πηγάδια ααπορριμάτων).  Μείωσε τις ανάγκες του σε προσωπικό και οχήματα και χρησιμοποιεί εποχιακούς εργαζόμενους με πολύ χαμηλότερο κόστος. Αυξήθηκε σημαντικά η ανακύκλωση με αποτέλεσμα η Καλαμάτα να είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα με ποσοστό που υπερβαίνει το 20%.  Μειώθηκε παράλληλα σημαντικά η παραγωγή απορριμμάτων για λόγους που σχετίζονται με την κρίση και την υπερκατανάλωση σε ποσοστό που πολλές φορές αγγίζει και το 50%. 
Τέλος πρόσφατα διακομίσθηκαν εκτός περιοχής διαχείρισης απορριμμάτων 900 δεματοποιημένες μπάλες επεξεργασμένων θεωρούμε απορριμμάτων η αλλιώς υπολειμμάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το δήμο μας.
Εάν λοιπόν αυτά κύριε δήμαρχε, αυτά που και εσείς και όλοι μας έχουμε συμβάλει να γίνουν, δεν συνηγορούν σε μια γενναία μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, τότε τι θα πρέπει να περιμένουμε να κάνετε ακόμα για να ανασάνουν οικονομικά οι δημότες Καλαμάτας και ειδικά αυτοί που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν ακόμα και το λογαριασμό της ΔΕΗ.




Μιχάλης Αντωνόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...