Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κάστρο Κορώνης Μεσσηνίας

Η προστασία του κάστρου Κορώνης χωρίς περιβαλλοντικές δεσμεύσεις αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Τα προγραμματιζόμενα έργα αφορούν επεμβάσεις στην θαλάσσια ζώνη στο βόρειο πρανές του κάστρου της Κορώνης και την ζώνη του αιγιαλού σε μήκος 152 μέτρων, που προβλέπεται να επιχωματωθεί με το χαρακτήρα του προσωρινού.  Η ολοκλήρωση των έργων χωρίς όμως την κατασκευή της οδού επί του αιγιαλού, κρίνεται μεν απαραίτητη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά όχι όμως χωρίς να μελετηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα συνοδά έργα πρόσβασης είτε έχουν προσωρινό, είτε μόνιμο χαρακτήρα . 




Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και ο υφιστάμενος λιμένας έχει κάνει προβληματική την διαβίωση των κατοίκων της περιοχής με το να εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τις μεταφορές γενικότερα, καθώς επίσης αναστέλλει την ανάπτυξη της αλιείας και του τουρισμού και υποβαθμίζει το φυσικό τοπίο.  Δεδομένου ότι η περιοχή της Κορώνης και η παραλιακή ζώνη τεσσάρων χιλιομέτρων εκατέρωθεν του οικισμού, προτείνεται ως ζώνη προστασίας περιβάλλοντος και ειδικού σχεδιασμού και αποτελεί τουριστική ζώνη του Π. Ε. Μεσσηνίας, είναι προφανής η κατασκευή των έργων προστασίας του κάστρου, να γίνει με ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...