Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή Καλαμάτας. 1η συνεδρίαση 2015.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ερωτήσεις προς το Δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας
Γραμματεία συμβουλίου
Κυρία πρόεδρε,
Σας καταθέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις - αιτήματα της δημοτικής μας παράταξης με εισηγητή τον υπογράφοντα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όπως προβλέπετε στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου.
1) Η οδός Αθηνών στο ύψος των εργατικών κατοικιών δεν ηλεκτροδοτείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.  Το ίδιο συμβαίνει και σε οδούς εντός των κατοικιών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα και αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους.  Αιτούμεθα όπως προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την επιδιόρθωση του σημαντικού αυτού προβλήματος.
2) Τι ενημέρωση έχετε ύστερα από τις συζητήσεις που είχατε με τα στελέχη της Εθνικής τράπεζας, για το κλείσιμο του ιδιόκτητου καταστήματος στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου και το άνοιγμα νέου στο παλιό νοσομοκείο και νέο δημαρχείο Καλαμάτας, δεδομένου ότι το κατάστημα εντός της πόλης εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες δημότες, για τις καθημερινές τους συναλλαγές.  Επηρεάζει σημαντικά τη μείωση των μετακινήσεων και δίνει ζωή στο κέντρο της πόλης.
3) Τι ενημέρωση υπάρχει και τι έχετε πράξει σχετικά με το εργατικό ατύχημα σε συνεργείο καθαριότητας όταν άδειαζαν κάδο από φρέατα απορριμμάτων που έχετε εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της πόλης. Έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των κάδων. Εξυπηρετούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους, σε συνδυασμό με τις θέσεις που τοποθετήθηκαν.
4)  Τι ενημέρωση υπάρχει και ποιες ενέργειες έχετε μέχρι σήμερα κάνει για την άμεση λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου Καλαμάτας και γειτονικών περιοχών.  Δεδομένου ότι σε άλλες πόλεις λειτουργεί άψογα με πολλά ευεργετικά για τις μετακινήσεις των πολιτών αποτελέσματα.  Σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που έχει η δημοτική αρχή για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα.

Παρακαλώ οι ερωτήσεις - αιτήματα να απαντηθούν γραπτώς όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας.


Μιχάλης Αντωνόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...