Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ




Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είπε ότι κόσμος δεν θα καταστραφεί από αυτούς που κάνουν το κακό αλλά από αυτούς που παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα.
Το όραμα μας για την αυτοδιοίκηση προέρχεται από την συνεχή ενασχόληση μας με τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας. Οι ατέρμονες και δημιουργικές συζητήσεις και παρεμβάσεις για τη ζωή στην πόλη και την ύπαιθρο και η εξωστρέφεια που με χαρακτηρίζει με οδήγησαν στην απόφαση να είμαι παρόν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, με πλειάδα νέων ενεργών πολιτών. Δεν συμβιβαζόμαστε με την θλιβερή πραγματικότητα και δεν θέλουμε το αύριο να είναι μια επανάληψη του σήμερα. Επιδιώκουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που θέτουν οι σύγχρονες πόλεις και οι δαιδαλώδεις και αναποτελεσματικές νομοθετικές ρυθμίσεις που δύσκολα εφαρμόζονται. Ανανεώνουμε την ελπίδα και εγκαθιστούμε νέα πρότυπα για την πόλη και το δήμο, στοχεύοντας την επόμενη σημαντική δεκαετία του 2020 – 2030, που συμβαδίζει και με τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.
Πολύ από εμάς θεωρούν ότι για όλα αυτά υπεύθυνο είναι το κράτος και όλοι αυτοί που κυβερνάνε αυτόν τον τόπο. Ξεχνάμε όμως ότι την χώρα την έβαλαν στο μνημόνιο οι πολιτικές που ακολούθησαν εκατοντάδες δήμοι στην Ελλάδα πριν και μετά τον Καλλικράτη, όπου έγιναν και οι τελικές συγχωνεύσεις. Αν αναλογισθούμε ότι ένα νέο δημαρχείο το οποίο δεν γίνεται από τα θεμέλια κοστίζει το λιγότερο 7 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και ένα μέγαρο χορού έχει κοστίσει 17 εκατομμύρια και δεν μπορεί καλά - καλά να λειτουργήσει μέχρι σήμερα, έχουμε μια πλήρη εικόνα γιατί οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ.
Το όραμα μας για την αυτοδιοίκηση έχει μέτρο και προτείνει βιώσιμες λύσεις χωρίς να χρεώνουμε της επόμενες γενεές. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια και τους ίδιους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα πάνε χαμένες οι θυσίες των δημοτών και η πόλη μας θα γίνει μια φτωχούπολη που θα περιμένει τις λευκές νύχτες και κάποιο καρναβάλι για να ανασάνει οικονομικά. Από τη μία συνάπτουμε δάνεια και από την άλλη γινόμαστε επαίτες του ΔΝΤ για να κάνουμε έργα αναπλάσεων σε πλατείες, έργα βιτρίνας και όχι σοβαρών αναπτυξιακών υποδομών που τόσο έχει ανάγκη ο δήμος Καλαμάτας.
Ελάτε μαζί μας να οικοδομήσουμε μια νέα δημιουργική και ειλικρινή σχέση ανταλλαγής προτάσεων και θέσεων, που θα προδιαγράφει το σχεδιασμό των νέων μεγάλων έργων για το μέλλον του τόπου μας. Η αποκλειστική συνέπεια και ειλικρίνεια από τη μια και η εμπιστοσύνη από την άλλη μπορεί να φέρουν τον δημότη μπροστά και να δώσουν λύσεις και ελπίδα για το αύριο.

Ειλικρινά δικός σας,

Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλος
Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...