Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ερωτήσεις στο ΔΣ Καλαμτας 8/11/18

Κυριε, Δήμαρχε, Ολοι γνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλετε με καγκελα κλπ να κλείσετε το Πάρκο των σιδηροδρόμων τις βραδυνές ωρες.  Το σοβαρό ζητημα που προκύπτει ειναι μεταξυ των άλλων αν εχετε το δικαίωμα να στερησετε την ελεύθερη πρόσβαση σε περιπτωση σεισμού η άλλων φυσικων καταστροφών αφου εντός του παρκου υπαρχει ενδεδειγμένος χώρος  απο την πολιτική προστασία του δημου. Ο χώρος αυτός χαρακτηρίζεται ως χώρος συνάθροισης κοινού.
Επισης σας ερωταμε αν εχετε στις προθέσεις σας να υποβάλετε αιτιολογημενο αίτημα υπόμνημα  στο Υπουργείο Οικονομικών για τα προβλήματα που εχει δημιουργήσει το ΓΠΣ σε περιοχές με Εκτός σχεδιου δομηση οπου δεν ισχυουν παρεκκλίσεις κλπ και απαιτούνται 6 στρέμματα. Όπως Βέργα, Μ.Μαντινεια και αλλου. Συγκεκριμενα θα πρέπει να αιτηθουμε μειωση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που οι εμπορικές είναι κατά πολυ χαμηλότερες απο αυτές. Η αναλογία σήμερα ειναι ενα προς πέντε, με αποτέλεσμα αγροτεμάχια χωρίς τη δυνατότητα οικοδόμησης να εκτιμώνται απο την ΔΟΥ ως οικοπεδα.
Τέλος ύστερα και απο το πρόσφατο περιστατικό που στηλος της ΔΕΗ τσιμεντενιος καταπλάκωσε αυτοκίνητο λογω διάβρωσης και φθορας , διερωτόμαστε αν για λόγους ασφάλειας προτίθεστε να αντικαταστήσετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν τοσα πολλά δομικά προβλήματα και αποτελούν σοβαρό ζήτημα εντος της πόλης.  Κάποιοι σημειωτέον εχουν αποκτήσει μεγάλη κλίση και ειναι έτοιμοι να καταρρεύσουν. Υπαρχουν σχετικά αιτήματα δημοτών. Αναμένουμε τις σχετικες απαντήσεις βάσει του κανονισμού του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...