Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Καλοκαιρινά και δύσκολα της Καλαμάτας.

Καλοκαιρινά και δύσκολα της Καλαμάτας.

Σε αδιέξοδο οδηγείτε σταδιακα η διαχείριση των απορριματων στο  δήμο Καλαμάτας καθότι το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Μαραθόλακκας παίρνει άλλες διαστάσεις. Αφενός εχουμε τη συσσώρευση αποπρριμάτων που θάβονται με αποτέλεσμα να εχουμε στραγγίσματα που κινούνται εντός των υδατορεμάτων της ζώνης Natura του Νέδοντα, οτι χειρότερο για το μέλλον της Καλαμάτας.  Αφετέρου εχει παρουσιασθεί ενα νέο σημαντικό πρόβλημα που αφορά τη μεταφορά αέριων ρύπων και οσμών μέχρι και την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, κυρίως κατά τις βραδυνές ώρες που περιμένουμε τη δροσούλα του Ταυγέτου να φθάσει στα σπίτια μας.  Οι λόγοι που συμβαίνουν ολα αυτά είναι πολλοί.  Το σίγουρο είναι οτι στους οικισμούς πέριξ της Μαραθόλακκας στον Ταυγετο αλλά και στο μεγαλύτερο τμήμα του Εθνικού δικτύου πρός Σπάρτη, μέχρι και την Αρτεμισία, η μυρωδιά είναι αφόρητη, με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να αποφευγουν να κάνουν στάση η να παραμείνουν στα όμορφα χωριά του Ταυγέτου.  Βέβαια οταν το φθινόπωρο θα εχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερο ιγκο απορριμάτων αναμένεται να συμβεί οπως πρόσφατα το εξής καταστροφικό για την περιοχή μας.  Δεκάδες τόνοι αποριμάτων μαζί με αδρανή υλικά επιχωμάτωσης και υγρά απόβλητα να μεταφέρονται υπο τη μορφή λασποροής στο εθνικό δίκτυο στους πέντε δρόμους, να αποκόπτεται για ωρες οι κυκλοφορία των οχημάτων και στη συνέχεια να προωθούνται ολα αυτά μέσα στην κοίητ του Νέδοντα με τελικό προορισμό τη θαλάσσια ζώνη της Καλαμάτας. Ελπίζουμε κάτοικοι και φορείς της πόλης μας και κυρίως οι θεσμοθετημένοι φορείς και οι υπηρεσίες να δώσουν ενα τέλος σε ολα αυτά, γατί θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που συνέχεια επαναλαμβάνει ο δήμαρχός μας Π. Νίκας, δηλαδή να τα "θάβουμε όπως κάνει η γάτα".

1 σχόλιο:

  1. Ο τύπος ειναι πολύ επικίνδυνος. Τον συμβουλευει η επι 40 και πλέον χρόνια εταιρεία "ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ" των Δημοτικών Απορριμμάτων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...