Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ερωτήσεις προς τη δημοτική Αρχή Καλαμάτας στην 1η του 2016


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο δήμος Καλαμάτας δύναται να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κοινωνικής σύμπραξης για την δωρεάν τροφοδοσία των σχολείων του δήμου με πορτοκάλια από τον Α Σ. Λακωνίας που διαθέτει κάθετη μονάδα τυποποίησης και χρησιμοποιεί Μεσσηνιακά προϊόντα για πρώτη φορά μέχρι σήμερα  Τα προϊόντα διανέμονται συσκευασμένα σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει η θετική εισήγηση για συνεργασία και συμμετοχή στο παραπάνω πρόγραμμα για την περιοχή ευθύνη μας.

2.  Μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί αντισταθμιστικά οφέλη από τη λειτουργία του χώρου εναπόθεσης και επεξεργασίας των απορριμμάτων του δήμου στη περιοχή Μαραθόλακκας.  Προτίθεται ο δήμος να προχωρήσει σε μείωση τελών στις τ. κοινότητες που υφίστανται τις οσμές τα στραγγίσματα αλλά και την συνολική περιβαλλοντική υποβάθμιση του τοπίου σε μια ευαίσθητη οικολογικά περιοχή.
Θα προχωρήσει ο δήμος στην χωροθέτηση ΧΥΤΥ όπως ήδη είχε προχωρήσει μελετητικά η προσπάθεια από τον πρώην δήμαρχο Γ. Σκαλαίο με σχεδιασμό ανεύρεσης κατάλληλου χώρου, ώστε τα υπολείμματα να μην στοχοποιούνται σε άγνωστο μέχρι σήμερα χώρο υποδοχής.
Ποιος είναι ο χωροθετημένος χώρος για την αποκατάσταση της Μαραθόλακκάς που ξεκινάει το προσεχές διάστημα.

3. Έχει η δημοτική αρχή εξοφλήσει όλες τις πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις της που συνδέονται με τα νομικά πρόσωπα αλλά και τον ίδιο το δήμο προς όλους τους κοινωφελής  οργανισμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ και άλλους.  

Μιχάλης Αντωνόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτήσεις στο δημοτικο συμβούλιο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. Καλαμάτας Γραμματεία συμβουλίου Κυρία πρόεδρε, Σας καταθέτουμε τις παρακάτω...